Amacımız doğal gözüken abartılı olmayan bir etki sağlamak ve zamanın seneler içersinde cildinizden ve yüzünüzden aldıklarını geri verip önceki gençlik yıllarınıza sizi yaklaştırmaktır.

Bu nedenle sizinle yapacağımız görüşmede beklenti ve isteklerinizi belirleyip bunlara göre harekete geçiyoruz. İsteğimiz minimum işlemle maksimum etki sağlamak ve bu etkiyi olabildiğince uzun süre devam ettirmektir.

Şimdi gelin işlemleri ve etkilerini tanıyalım.

Zaman geçtikçe özellikle sık gülümsüyor ve mimiklerinizi kullanıyorsanız eğer kaz ayağı dediğimiz göz çevresinde , kaş arasında ve alın bölgesindeki çizgilenmeleri fark edeceksiniz.

Bu tarz deri kırışıklıkları sürekli tekrarladıkları için zamanla arkalarında derinleşen çizgiler bırakır. Bu çizgilerin tedavisi ise oldukça güç olmakta dolgu , PRP , lazer tedavisi gibi ek müdahaleler gerekebilmektedir.

Göz çevresi için botox

Göz çevresi için botox

Doğal, koruyucu botox uygulamaları ile görüntünüzde belirgin bir değişiklik olmadan zamanın etkilerine karşı önlem almak mümkün. Hem mimiklerinizi koruyup hem de derin çizgilerin artmasını engelleyebilirsiniz.

Botox’ta her zaman tek kalıp bir ifade oluşmaz. Hastanemizde uyguladığımız doğal botox tekniği ile işlemimiz iki seanstan oluşuyor. İlkinde botox uygulamanızı yapıp 1 hafta sonra kontrolünüzü yapıyoruz. Eğer ek beklentiniz varsa tekrar botox uyguluyoruz. Bu şekilde tamamen sizin kontrolünüzde aşırıya ve abartıya kaçmadan aktif kırışıklıklarınızdan kurtulmuş oluyorsunuz. Botoxun etkinliği 4-5 ay devam ediyor. Tabii zaman geçtikçe yavaş yavaş açılmaları farkediyorsunuz tamamen başa dönmesi bu kadar bir süreyi buluyor.

Kaş Arası için Botox

Kaş Arası için Botox

Merak edilen diğer bir konu da botoxun bağımlılık yaptığı ve eğer bırakılırsa daha kötü bir çökme olacağı korkusu. Böyle bir durum mümkün değil. Amacımız mimiklerinizi oluşturan kasları daha az çalıştırmak kaslar inceldikçe de botoxunuzun etkisi de daha uzun süre devam ediyor. Botox uygulamasını bırakırsanız kırışıklıklar eski haline dönüyor ama yine de belirli bir süre içersinde artmasını engellemiş oluyorsunuz.

Botox örnek uygulamalarına yer vermek Türkiye sınırları içersinde yasaktır.

Yurtdışındaki örnek siteleri inceleyebilirsiniz:

Botox kaş arası uygulaması
Botox kaz ayağı uygulaması
Botox alın bölgesi uygulaması
Botox burun bölgesi çizgileri

Botox hangi bölgelere yapılır ?

Botox kaş arası , alın bölgesi , kaz ayağı bölgesi ( göz çevresi ) , dudak üstü ve burun kenarlarına uygulanabilmektedir.

Kullandığınız Botox orjinal mi yoksa Çin malımıdır ?

%100 orjinal USA kaynaklı Allergan çıkışlı ilaç deposundan temin ettiğimiz Botox’u kullanmaktayız. İşlem esnasında kullandığımız ilacı görebilirsiniz.

Hamilelik ve emzirme döneminde botox uygulanabilir mi ?

Hamilelik döneminde Botox uygulaması yapılmaz. Emzirme döneminde ise Botox kana karışmadığı için uygulanabilmektedir.

Botox’a bağlı hangi yan etkiler görülebilir ?

Botox belki de yan etki görülme sıklığı en az kozmetik uygulamalardandır. İğneli işlemlerin tümünde olduğu gibi geçici kızarıklık ve morarmalar görülebilmekte ve en çok 2 hafta içersinde bu şikayetler gerilemektedir. Biz bu durumun önüne geçebilmek için uygulamalarda buz kullanmaktayız.

Nadiren kaslarda fazla güçsüzlük oluşturup geçici olarak kaş düşmesi veya göz kapağında düşme görülebilmekte bu tür durumlarda ek ilaç tedavileriyle dengelenebilmektedir.

Kaşların fazla kalkması gibi durumlar da ek botox uygulamalarıyla düzeltilmektedir.

Çok nadiren botoxa karşı allerjik tepkiler görülebilse de bu tür durumlar geçicidir ve ilaç tedavisine hızlı yanıt verirler.

Botox hangi durum ve hastalıklarda uygulanmaz ?

  • Botoxa karşı allerjik tepki veren kişiler
  • Hamilelik
  • Sinir sistemi ve kas sistemi hastalıkları
  • Enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon durumlarında botox uygulanmaz

Botox uygulamasından önce dikkat edilmesi gerekenler :

3 gün öncesinde kanı sulandırabilecek ilaç , vitamin ve bitki çayları tüketilmemesi
Özellikle aspirin , ağrı kesiciler , E vitamini ve diğer multivitaminler , Gingko biloba ve benzeri bitkisel katkılar ile bitki çayları 3 gün öncesinden kesilmelidir. Aspirin ve kan sulandırıcı ilaçlarınız bir hekim tarafından önerilmişse ve damar tıkanıklığı benzeri bir durum için kullanıyorsanız mutlaka kesmeden önce ilacı size öneren doktorunuza danışmalısınız.

Yine 3 gün önce Botox uygulanacak cilt bölgelerine epilasyon , cilt bakımı , peeling gibi cildi tahriş edebilecek işlemler uygulanmaması önerilir.

Lokal anesteziklere ve ilaçlara karşı bir allerjiniz mevcutsa bunu doktorumuza işlem öncesi bildirmeniz gerekmektedir.

Botox ağrılı bir işlemmidir ?

Botox uygulamasının sizin için rahat olmasını sağlamak bizim en büyük isteğimiz. Uyuşturan lokal anestezik etkili kremler ve işlem esnasında da buzla anestezi uyguluyoruz. Bu nedenle işlemden yarım saat önce uyuşturan kremlerimizi yüzünüze uygulamamız gerekiyor.

Botox uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler :

İşlemden 3 saat sonrasına kadar :

Elinizi botox uygulanan bölgelere sürmemeli ,
Su temas ettirmemeli,
Sırt üstü veya yüz üstü uzanmamalı ve
Ağır egzersiz yapmamalısınız.

3 saatten sonra istediğinizi yapmakta serbestsiniz.

Botox uygulaması sonrası bazı enjeksiyon bölgelerinde oluşan küçük şişlikler ve kızarıklıklar 1-2 gün içersinde kendiliğinden gerilemektedir.

Zamanın yüz genelindeki bir etkisi de yağ tabakası adını verdiğimiz yüzün ovalini ve yumuşak hatlarını sağlayan bölümün azalması ve kaybıdır.

Bu dokunun kaybı ile yaşa bağlı belirtiler gözükür hale gelir. Yanaklarda ve göz altlarında çökme , burun ağız arasındaki hatta belirginleşme ve derinleşme ile dudak kenarlarında yer çekimine bağlı çökmeler görünebilen şikayetlerden bazılarıdır.

Daha önce belirttiğimiz gibi amacımız bu konuda da aşırı göze çarpan bir dolgunluk değil gençlik fotoğraflarındaki yüzünüzü tekrar kazanabilmektir.

Bu nedenle zaman içinde kayıba uğrayan bölgelere hyaluronik asit dolgu uygulamaları yapabiliyoruz. Özellikle göz altlarının dolması , yanakların tekrar belirginleşmesi ve dudak kavsinizin düzelmesi için gereken işlemleri uyguluyoruz.

Hyaluronik asit cildimizde bulunan doğal bir şekerdir. Zaman içersinde derimiz tarafından çözünerek tamamen doğal bir şekilde temizlenir. Şu anda güvenilirliği en yüksek ve yan etki ihtimali doğru ellerde en düşük dolgu maddesidir.

Dolgu uygulaması özel dolgu malzemesi ile önceden doldurulmuş hazır iğnelerle yapılmaktadır. Fazlaya kaçmamak için iki seanslı olarak yaptığımız uygulamalarda önce birinci seansta doldurma işlemini gerçekleştirip ikincisinde ise isteklerinize göre ek uygulama yapıyoruz.

Uygulama örnekleri fotoğrafları Türkiye sınırları içersinde yasa nedeniyle yayınlanamamaktadır. Yurtdışındaki örnek uygulamaları inceleyebilirsiniz.

Göz çevresi ve göz altı torbaları

Yanak bölgesi ve yüzde çökme

Hangi markanın ürünlerini kullanıyoruz ?

Kliniğimizde Juvederm , Teosyal ve Belotero markalarında FDA onaylı orjinal dolgu malzemeleri kullanmaktayız.

Dolgunun kalıcılığı ne kadar olmaktadır ?

Kalıcılık süresi kullandığımız malzemeye kişinin cilt yapısına göre 1 ile 2 sene arasında değişmektedir.

Dolgu uygulamasının yan etkileri nelerdir ?

İğne kullanımına bağlı olarak nadiren en fazla 2 hafta kadar sürebilen ve makyajla kapatılabilen kızarıklık ve küçük morarmalar oluşabilir. Bu durumun oluşma ihtimalini azaltmak için buz uygulaması yapmaktayız.

Dolgu uygulanan bölgede geçici bir ödem oluşabilir ve genellikle bir iki hafta içersinde kendiliğinden azalarak geriler. Bazen doktorumuz masaj yapmanızı tavsiye edebilir ama siz kendi kararınızla buz uygulamayın veya masaj yapmayın.

Daha nadir görülen bir yan etki ise dolgunun cilt altı damarlarını sıkıştırmasıdır. Bu durumda bölgedeki dolgu özel bir ilaç yardımıyla çözülmektedir. Hastamız beklenmedik bir kızarma renk değişimi yara oluşumu gözlemlerse en kısa zamanda doktorumuza başvurmalıdır.

Dolgudaki istenmeyen birikimler de yine özel bir ilaç yardımıyla giderilebilmektedir.

Dolgudan sonra çok farklı , alışılmışın dışı bir görünüm olur mu ?

Öncelikle bizim amacımız doğal estetik uygulamalardır. Bu nedenle dolgu uygulamalarımız 2 seanstan oluşmaktadır. Birincisinde sınırlı miktarda uygulama yapıp ikincisinde eğer siz isterseniz ek bir uygulama yapmaktayız bu şekilde kontrol tamamen sizin elinizde olmaktadır.

Dolgu uygulamasından önce dikkat edilmesi gerekenler :

3 gün öncesinde kanı sulandırabilecek ilaç , vitamin ve bitki çayları tüketilmemesi. Özellikle aspirin , ağrı kesiciler , E vitamini ve diğer multivitaminler , Gingko biloba ve benzeri bitkisel katkılar ile bitki çayları 3 gün öncesinden kesilmelidir. Aspirin ve kan sulandırıcı ilaçlarınız bir hekim tarafından önerilmişse ve damar tıkanıklığı benzeri bir durum için kullanıyorsanız mutlaka kesmeden önce ilacı size öneren doktorunuza danışmalısınız.

3 gün önce dolgu uygulanacak cilt bölgelerine epilasyon , cilt bakımı , peeling gibi cildi tahriş edebilecek işlemler uygulanmaması önerilir.

Lokal anesteziklere ve ilaçlara karşı bir allerjiniz mevcutsa bunu doktorumuza işlem öncesi bildirmeniz gerekmektedir.

Dolgu uygulaması ağrılı bir işlem midir ?

Dolgu uygulamasının rahat olmasını sağlamak için uyuşturan lokal anestezik etkili kremler ve işlem esnasında da buzla anestezi uyguluyoruz. Bu nedenle işlemden yarım saat önce uyuşturan kremlerimizi yüzünüze uygulamamız gerekiyor.

Dolgu uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler :

Dolgu uygulanan gün yüzünüze makyaj uygulamanızı ve su değdirmenizi tavsiye etmiyoruz.

PRP’deki amaç vücudun kendi iyileştirme potansiyelini yoğunlaştırarak ihtiyaç duyulan alanlara yönlendirilmesidir.

Şu anda neredeyse her cilt sorunu için önerildiği kaynaklar olsa da biz kliniğimizde belirgin etkinliğini gördüğümüz saç dökülmesi , çöküklüğe neden olan cilt izleri ve başlangıç döneminde koruyucu anti-aging uygulamaları ve bazı göz altı morluklarında uygulamasını önermekteyiz.

  • Saç dökülmesi ( Genetik , kronik )
  • Ciltte incelme , hafif çöküklükler, derinleşebilecek kırışıklıklar
  • Cilt yaşlanmasına karşı önlem
  • Çukurluk yapan çökük cilt izleri
  • Çukurlaşma yapmış sivilce izleri ( Dermaroller ile birlikte uygulanmaktadır )
  • Cilt incelmesine bağlı göz altı morlukları

PRP sizden kan alınarak laboratuar ortamında doktorumuz tarafından hazırlandıktan sonra çok ince iğneler yardımıyla problemli bölgeye verilmektedir. Verilme şekli ve tekniği probleme ve yoğunluğuna göre farklı olmaktadır.

Seanslar sıklıkla 2 haftada 1 uygulanmakta ve en az 3 uygulama yapılmaktadır. PRP etkisini geç gösteren bir işlemdir etkinin oturması en az 3 ay sürmektedir. 3 ay sonra elde edilen sonuca göre işlem öncesinde alınan fotoğraflar da değerlendirilerek ekstra uygulamalar yapılabilmektedir.

PRP çalışma mantığıyla en doğal kozmetik işlemlerden birisidir. Yan etki ihtimali diğer işlemlere göre kişinin kendi kanı kullanıldığı için çok düşüktür ve cildin kendi doğal iyileşme süreci tetiklendiği için elde edilen sonuçlar da doğal olmaktadır.

Bu nedenle cildinden yoğun bir şikayeti olmayıp zamana karşı bir önlem almak isteyen ve doğal sonuç beklentisi olan hastalarımız tarafından tercih edilmektedir.

PRP uygulamaları örneklerine sitemizde yasa nedeniyle yer veremiyoruz. Aşağıdaki yurt dışı kaynaklarından inceleyebilirsiniz :

Saç dökülmesinde PRP
Göz altı morarmaları ve incelmesi

Hangi PRP kitini kullanıyorsunuz ?

Doktorumuz PRP’yi bizzat kendisi laboratuarda hazırlamakta bu nedenle herhangi bir kit kullanma ihtiyacı duymamaktadır.

PRP’nin sonuçları ne kadar kalıcıdır ?

PRP’nin uygulandığı nedene bağlı kalıcılık süreci değişmektedir. Örneğin erkek tipi genetik saç dökülmelerinde eğer kişinin saç dökülmesi çok yoğun gidişliyse 6 ayda bir tekrar edilmesi gerekebilir. Fakat anti – aging amaçlama uygulama yaptırmış bir bayan sigara içmiyor ve cildini güneşten koruyorsa etkisi senelerce devam edebilir. Tabii yaşlanma süreci kişinin genetiğiyle de ilgili olduğundan bu süre kişiden kişiye değişir.

Örneğin genetik tipteki dökülmelerde doktorunuzun önereceği ilaç tedavisine bağlı kalmanız çok önemlidir. Eğer tedaviyi bırakırsanız erkenden bir dökülme yaşamanız olasıdır.

PRP kimlerde uygulanmaz ?

Daha önce kanser tedavisi görmüş olan kişiler ile romatizmal bir hastalığı olanlarda PRP uygulaması yapılamamaktadır. Bazı cilt hastalıklarında da uygulanmasını önermeyebiliyoruz. Bu tür rahatsızlıkları olan hastalarımızda mezoterapi yöntemini önermekteyiz.

Hamile bayanlarda da PRP uygulanmamaktadır.

PRP uygulamasından önce dikkat edilmesi gerekenler :

3 gün öncesinde kanı sulandırabilecek ilaç , vitamin ve bitki çayları tüketilmemesi özellikle aspirin , ağrı kesiciler , E vitamini ve diğer multivitaminler , Gingko biloba ve benzeri bitkisel katkılar ile bitki çayları 3 gün öncesinden kesilmelidir. Aspirin ve kan sulandırıcı ilaçlarınız bir hekim tarafından önerilmişse ve damar tıkanıklığı benzeri bir durum için kullanıyorsanız mutlaka kesmeden önce ilacı size öneren doktorunuza danışmalısınız.

3 gün önce PRP uygulanacak cilt bölgelerine epilasyon , cilt bakımı , peeling gibi cildi tahriş edebilecek işlemler uygulanmaması önerilir.

Lokal anesteziklere ve ilaçlara karşı bir allerjiniz mevcutsa bunu doktorumuza işlem öncesi bildirmeniz gerekmektedir.

PRP ‘ ye bağlı hangi yan etkiler görülebilir ?

Nadiren enjeksiyon bölgelerinde kızarıklık 1-2 gün içersinde geçen , hafif morarma 2 haftaya kadar sürebilen makyajla kapatılabilen yoğunlukta görülebilmektedir. Bu durumun önüne geçmek için uygulamamız buz desteğiyle yapılmaktadır.

PRP uygulamasından sonra dikkat edilmesi gerekenler

PRP uygulanan gün yüzünüze makyaj uygulamanızı ve su değdirmenizi tavsiye etmiyoruz.