Peeling yaptırmak istiyorum ne yapmalıyım ?

Merkezimizde peeling dermatoloğumuzun onayıyla uygulanmaktadır. Bunun nedeni doğru bir şekilde cildinizin ihtiyacınızı saptayarak size en uygun tedaviyi uygulamak ve maksimum faydayı görmenizi sağlamaktır. Muayene için 0 216 911 91 91 no’lu telefondan randevu alabilirsiniz.

Peeling hangi nedenlerle uygulanabilir ?

Meyve asitleriyle peeling :

  • Sivilce izleri
  • İnce hafif düzeyde kırışıklıklar
  • Ton farklılıkları
  • Güneş veya hamilelik lekeleri

gibi durumların tedavisinde yardımcı olarak  uygulanmaktadır.

Meyve asitleriyle peelingin özelliği nedir ?

Peelingte glikolik asit yani şeker kamışı asiti kullanmaktayız. Farklı yoğunlukları mevcut olan meyve asitleriyle cildinizin hassasiyet ve dayanıklık derecesini tespit etmek için en düşük yoğunluktan her seansta daha yüksek bir yoğunluğa geçiyor ve güvenli bir şekilde cildinizin üst katmanını yeniliyoruz.

Meyve asitleri nasıl etki gösterir ?

Cildimizin üst tabakası yaşlanan ölü deri hücrelerinin biriktiği tabakadır. Meyve asitleri bu tabakayı hassas bir şekilde temizler ve cildimiz bu tabakayı yenilerken yepyeni hücreler kullanır. Bu şekilde cildimiz tazelenmiş olur.

Kimyasal peelingten farkı nedir ?

Kimyasal peelingte triklorasetik asit gibi kimyasal maddeler kullanılır bazı durumlarda daha hızlı etki gösterebilse de ciltteki yenilenme , soyulma ve kızarıklık durumu 1 hafta – 10 gün sürebilmektedir. Ayrıca yan etki oluşma ihtimali daha fazla olup ciltte geçici veya kalıcı kızarıklıklar veya lekelenmeler oluşturabilmektedir.

Meyve asitleriyle peelingte ise kızarma , olursa soyulma durumu birkaç günde tamamlanır. Çalışma hayatıyla beraber sürdürülebilen ve sosyal hayatı bozmayan bir tedavidir. Uzun süreli bir yan etki oluşturma ihtimali çok düşüktür.

Ne kadar sürede etki gösterir ?

Meyve asitleriyle peeling basamaklı bir tedavidir. 2 haftada bir uygulamalarla toplam en az 5 seans uygulandıktan sonra etkisini gösterir. Eğer istenen bir etki sağlanmışsa fakat ek tedavi gerekiyorsa seanslar uzatılabilir.

Hangi mevsimde uygulanır ?

Peeling tedavisi yaz mevsiminde yan etki ihtimali nedeniyle uygulanmaz. Sonbahar , kış ve bahar başlangıcında uygulanabilmektedir.

Kesin sonuç alırmıyım ?

Alacağınız sonuç cildinizin yapısına , şikayetinizin yoğunluğuna ve uyguladığınız ek tedavilere göre farklılıklar gösterir. Bu nedenle muayeneniz sonrası dermatoloğumuzun önerileri bu konuda belirleyici olacaktır.

Hangi ciltlere peeling uygulanmaz ?

Eğer cildiniz aşırı hassas , çabuk kızaran , kuru ve kepeklenmeye meyilli bir yapıya sahipse peeling için uygun bir aday değildir. İnce ve hassas ciltler peelingten çok hasar görür ve geç iyileşirler. Bu tür ciltlerde yenileme için PRP işlemi uygulanabilmektedir.

Ayrıca cildinizde uçuklama , egzama ve bir cilt hastalığı varsa durum iyileşene kadar peeling ertelenebilir.

Haplı sivilce tedavisi alan ( Roaccutane , Zoretanin , Acnegen , Aknetrent ) hastalarda ilaç tedavisi sırasında ve ilaç bırakıldıktan sonra cildin hassasiyeti düzelene kadar peeling uygulanamaz.

Peeling’ten önce nelere dikkat etmeliyim ?

Peelingten 3 gün öncesinde cildinize uyguladığınız ilaçları bırakmanızı tavsiye ediyoruz ve ek bir cilt bakımı , epilasyon , peeling tarzı işlem yapılmamış olması gerekiyor. Kuru ciltlerde ise doktorumuzun önereceği ek nemlendiricileri kullanmak faydalı olacaktır. Bunun nedeni ciltte hasarlı alan bırakmamak ve peeling işleminin sağlıklı bir şekilde yerine getirilebilmesidir.

Peelingten sonra cilde nasıl bakılmalı ?

Peelingten 5 gün sonra doktorumuzun önerdiği ilaçları kullanmaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz. Peelingten sonraki özellikle bir – iki gün cilt aşırı hassas olabileceği için :

  • Şampuan ve sabun cilde temas etmemeli
  • Epilasyon , cilt bakımı , ev bakım ürünleri uygulanmamalı
  • Cilde aşırı sıcak – soğuk su teması , kese ve liften kaçınılmalı
  • Yoğun güneş , karlı hava gibi durumlarda mutlaka güneş koruyucu kullanılmalı

Yoğun kızarma ve hassasiyet oluşursa doktorumuza başvurmanız gerekmektedir. Kendisinin önereceği ek ilaç ve kremleri kullandığınızda kısa sürede bu durum da toparlayacaktır.

Meyve asitleriyle peelingin yan etkileri nelerdir ?

Kimyasal peelinge göre çok daha az olmakla beraber cildin hassas bölgelerinde kızarma , nadiren lekelenme görülebilmektedir. Genellikle kısa vadede doktorumuzun önereceği ilaç veya kremlerle bu durumlar kısa sürede düzelmektedir.

Hamilelik ve emzirme döneminde uygulanabilir mi ?

Meyve asitleriyle peeling hamilelik ve emzirme dönemlerinde rahatlıkla uygulanabilir.